Kincsekkel teli újrakezdés

 

 

 

 

 

 

 

Hosszú kihagyás után a Kálóczy téri Idősek Klubjának tagjai 2021. július 22-én délelőtt a Magyar Ispitában megrendezett kiállítást tekintették meg, melynek címe „Válogatás Bácsi Magda távol-keleti gyűjteményéből”. Ezen a programon a mozgásukban akadályozott klubtagok is részt tudtak venni, mivel a kiállítótér akadálymentesített.

Bővebben...

 

Zivataros kirándulás

 

 

 

 

 

 

 

A Kálóczy téri Idősek Klubjának tagjait július 14-én a reggeli nyári zivatar sem tántorította el, hogy újabb érdekes kirándulásra induljanak.
 Ezúttal Ácsteszér volt az első állomás, ahol Táncsics Mihály emlékházát keresték fel.
 A falu szélén található épületben számos régi tárgyat és Táncsics életét bemutató tárlatot tekintették meg.

Bővebben...

 

Rangos életműdíjat kapott a győri gyermekorvos

 

 

 

 

 

 

Rangos elismerést vehetett át Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől, Dr. Muzsay Géza, győri gyermekorvos. A harminc éve a szakmában dolgozó doktor tegnap vette át Batthyány-Strattmann László díjat.

Tovább a gyorplusz.hu cikkére, videójára >>>

Tovább a kisalfold.hu cikkére >>>

 

A mese örök

 

 

 

 

 

 


Június 26-án került megrendezésre a Mesék Éjszakája Győr program.
Az Aranyalma Meseműhely csatlakozott az országos rendezvényhez vagyis élőszóban meséltek gyerekeknek, felnőtteknek , személyesen , online formában, gyógyulásról, újjászületésről, erőgyűjtésről.
Mesemondók voltak: Farnadi Tamara, Mérai Judit, Mátai Enikő és végül , de nem utolsó sorban kolléganőnk Szabóné Nagy Bernadett (a szociális- és mentálhigiénés csoport vezetője ), akinek meseterapeutaként végzett munkájához is szívből gratulálunk.

A program beharangozásáról cikk jelent meg a Kisalföld K2 mellékletében. 
 A cikk írója: D. Pusztai Andrea Fotó: Huszár Gábor, Jankovits Krisztina

A cikk fotója
 

Semmelweis munkássága különös aktualitást nyert

 

 

 

 

 

 

A Covid járvány különös aktualitást ad Semmelweis Ignác munkásságának, hiszen újra megtanultunk, kezet mosni.
Ezt mondta a polgármester a város hagyományos, Semmelweis napi ünnepségén. Dr. Dézsi Csaba András kiemelte, az egészségügyben és a szociális területen dolgozók olyan emberek, akik igazán szeretik a hivatásukat, másképp nem is működne a két ágazat.
A Semmelweis napon 2021-ben ketten-ketten vehettek át „Győr Város Egészségügyéért” és „Győr Város Szociálpolitikájáért” kitüntetést.
Előbbit kapta dr. Tamás T. László főorvos és dr. Papp Mária Magdolna háziorvos, míg utóbbit Karip Ferencné, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat gondozója, illetve Musitz Marianna, az EESZI Mohi utcai Idősek Otthona szakmai vezetője kapta.

Tovább a gyorplusz.hu cikkére >>>

Tovább a kisalfold.hu cikkére >>>

 

Kálnok szépségei

 

 

 

 

 

 

 

A Kálóczy téri Idősek Klubjának tagjai június 22-én Máriakálnokra látogattak. A nagy hőség ellenére lelkes kis csapat indult a túrára. A Mosonmagyaróvár melletti településen megtekintették a Kálnoki levendulást.

Bővebben...

 

Védőnőként eddig csak adott, most díjat kapott

 

 

 

 

 

 
Huszonnyolc éve a várandósok és a kisgyermekes családok „őrangyala” Kertészné Kátai Erika, akinek idén ért be munkájának gyümölcse: megyénkből a győri védőnőnek ítélték oda a 2020-ban alapított Steller Mária Védőnői Díjat.

Tovább a gyorplusz.hu cikkére >>>

Tovább a kisalfold.hu cikkére >>>

 

Konkrét – Idősellátás

 

 

 

 

 

 
A Konkrét vendége a témában Kányai Róbert az EESZI igazgatója és Király Csabáné igazgatóhelyettese volt. A beszélgetésből kiderül hogyan vészelte át a korona vírus legnehezebb időszakát az Egyesített Egészségügy és Szociális Intézmény. Emellett szó esik arról a nagyszabású érzékenyítő programról, amely a demenciával élő idős emberek hozzátartozóinak nyújt segítséget.

Tovább a Győrplusz TV felvételére >>>

 

Látogatás védettségi igazolvánnyal és időpont egyeztetéssel

 

 

 

 

 

 Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény bentlakásos otthonaiban a látogatás 2021. április 30. napjától engedélyezett a hatályos házirendben foglalt látogatási időben.
A Győr+ HÍRADÓ-ban ( 2021.05.11.)Kányai Róbert igazgató beszélt a részletekről Kárpát Zsolt mikrofonja előtt.

Az interjú 12:18 perctől itt nézhető meg.

Tovább a gyorplusz.hu videójára>>>

 

Filmfesztivál díjazottak között a „ Demencia kisfilmek"

 

 

 

 

 

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Látogatókat, hogy az INDA program keretében megvalósult „Demencia kisfilmek” c. rövidfilm
(Rendező: Gaál Ildikó; főszerepben: Koltai Róbert színművész) a IV. Hét Domb Filmfesztivál Kisjátékfilm kategóriában megtisztelő II. helyezést ért el.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Tovább a díjazott filmre >>>

 

Dióhéj bácsi és a demencia

 

 

 

 

 

 

 Fotó: O.Jakócs Péter

A demenciáról szóló foglalkoztató füzetet jelentetett meg családoknak, azon belül is a kisiskolás korosztálynak a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI). A kiadvány 2020 decemberében megkapta a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány védjegyét.

Tovább a gyorplusz.hu cikkére >>>

 

Már az idősotthonok lakóit is oltják

 

 

 

 

  (foto: MTI/Krizsán Csaba )

 Folyamatos a koronavírus elleni vakcinák beadása a megyében, az egészségügyi dolgozók mellett a nagyobb idősotthonokban is megkapják a védőoltást. 

A megye három legnagyobb szociális otthonában két nap alatt a lakók 75 százalékát, míg a dolgozók több mint ötven százalékát oltották be a vakcinával. Győrben, az EESZI idősotthonaiban múlt hét csütörtökön és pénteken felmérték, hogy a lakók közül hányan kérik a védőoltást, de még nem lehet tudni, hogy ezekben az intézményekben mikor kezdődhet a COVID elleni vakcinák beadása, mondta a Győr Plusznak Kányai Róbert az EESZI igazgatója.

Tovább a gyorplusz.hu videójára >>>

 

A Köszönet-díjból senki sem maradhat ki

 

 

 

 

 

 


 (Fotók: MekliZ Fotóstúdió, Marcali Gábor)

A koronavírus elleni harc az egészségügyi és szociális dolgozók számára igazi próbatétel volt.
Ezt a munkát ismerte el dr. Dézsi Csaba András polgármester Köszönet-díjjal. Másfél éve senki nem számított a koronavírus megjelenésére, ami ellen a világ felvette a harcot.
Az egészségügyi és szociális dolgozók számára igazi próbatétel volt az elmúlt időszak, de a szakemberek kemény, áldozatos munkával, sikeresen küzdöttek meg a járvánnyal.
Dr. Dézsi Csaba András polgármester ezt a helytállást ismerte el a Köszönet-díjjal, amit azoknak az EESZI-s, mentő és kórházi dolgozónak adott át, akik május végén nem tudták átvenni az elismerést.

Tovább a gyorplusz.hu cikkére >>>

 

Köszönet díjak átadása

 

 

 

 

 Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Covid-19 világjárvány idején a győri polgárok érdekében nyújtott önzetlen, kimagasló munka elismeréseként “Köszönet-díjat” adományozott.
A díjátadó ünnepségeket május 31-én tartották a Városháza dísztermében. Az Egysített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr dolgozóinak díjátadása a „Győr élőben” Youtube csatornán tekinthető meg.
( Az ünnepség 4 perc 31 másodperctől látható.)

Tovább a közvetítés felvételére>>>

A galéria itt tekinthető meg:

Tovább a gyorplusz.hu galériájára >>>

 

Tudásbővítés és érzékenyítés

 

 

 

 

 (fotó: O.Jakócs Péter) 

Becslések szerint Magyarországon negyed millióan élnek demenciával és 90 százalékukról a családtagoknak kell gondoskodniuk. - hangzott el a Győri Városházán azon a projektzáró rendezvényen, ahol összefoglalták a 2018 –ban indult program eredményeit.
Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény már korábbi hasonló programokban is részt vett, és most is a ktív tagként járult hozzá a gyakorlati megvalósításhoz.
 Az elmúlt években jó néhány kreatív ötlet és megoldás Győrben született.

Tovább a Győrplusz TV cikkére >>>

 

Így vigyázhatunk szeretteinkre az új koronavírus-járvány idején

 

 

 

 

  A csalók minden lehetőséget megragadnak és leginkább az idős emberekre fókuszálnak, akik egyedül élnek.

 Beszélgessünk rokonainkkal a veszélyekről! Világszerte tapasztalható, hogy az új koronavírus által terjesztett járvány miatt megjelentek az olyan ál értékesítők, akik weboldalakon, közösségi oldalakon, e-mail címeken és telefonon keresztül kínálnak egészségügyi eszközöket és újonnan már a vakcinával történő oltásra is ajánlkoznak, vagy erre hivatkozva személyes adatokat próbálnak kicsalni.

Tovább a police.hu oldalára>>>

A témában megjelent márciusi rendkívüli MRFK ELBÍR HÍRLEVÉLl itt olvasható pdf-ben >>>

 

Beoltották az idősotthonok lakóit, dolgozóit

 

 

 

 

 


(fotó: Marcali Gábor)

Szombaton megtörtént a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény által működtetett hat idősek otthonában a Covid-19 fertőzés elleni védőoltások beadása – erről adott ki tájékoztatást a győri városháza sajtóosztálya.
Mint írják, a hat telephelyen összesen 110 fő lakó és 100 fő dolgozó kapta meg az oltást.

(Forrás: Városháza Sajtó)

Tovább a gyorplusz.hu glériájára, videójára >>>

 

Négy keréken érkezik a házi segítségnyújtás

 

 

 

 

 

 

 
A jövőben még gördülékenyebben, a nehezen megközelíthető területeket is könnyedén elérve működhet a házi segítségnyújtás rendszere, miután a feladatok ellátásához az önkormányzat egy új autót biztosított.
„Győrben magas színvonalú a szociális ellátás, de ezt a területet mindig lehet tovább fejleszteni, még többet segíteni.”– mondta dr. Pergel Elza alpolgármester az autó átadásán.
Hozzátette, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) munkatársainak rendszeres látogatása sok győri idős embernek jelent nagy segítséget, a jelenlegi járványhelyzet pedig az igények növekedését is magával hozta.

Tovább a gyorplusz.hu cikkére >>>

Tovább a gyorplusz.hu videójára >>>

 

Elismerés a hiánypótló munkáért

 

 

 

 

 

 

 

Hiánypótló munkájáért kapott országos szintű elismerő oklevelet a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény. A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány az EESZI demenciával foglalkozó, ismeretterjesztő tevékenységéért részesült az elismerésben, ami komoly visszajelzés a szakemberek számára.

Tovább a gyorplusz.hu cikkére, videójára >>>

 
További cikkeink...

Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába..

EU Cookie Directive Module Information